Schoorsteenveger

Vooraf pakken wij uw kachel in of schermen uw openhaard af, zodat er tijdens het vegen geen vuil en roet uw huiskamer inkomt.

Met onze hoogwerker kunnen wij elk rookkanaal veilig van bovenaf reinigen. Om o.a. schoorsteenbrand te voorkomen reinigen wij uitsluitend van bovenaf! De meeste en hardste roetaanslag bevind zich immers boven in het schoorsteenkanaal.
Na het reinigen van het rookkanaal maken wij meteen de aanwezige vogel- en/of vonkenvangers schoon.

Na een grondige inspectie van uw vonkenvanger, het lood- en voegwerk, kunt u met een vertrouwd gevoel de houtkachel aansteken en genieten van de behaaglijke warmte.

Wanneer het reinigen van het schoorsteenkanaal is gebeurd, zuigen wij de kachel/haard vakkundig uit met een innovatieve zuiger. Wij laten uw huis netjes en schoon achter!

Na afloop krijgt u van ons een veegbewijs voor uw verzekering.

Reiniging vanaf de bovenkant voorkomt een schoorsteenbrand.

Schoorsteenveger 10

Praktijkvoorbeeld

Zo gaan wij (veilig) te werk
Uw schoorsteenveger L.P. van der Garde werkt schoon en netjes. Wij gebruiken voor uw en onze veiligheid een hoogwerker

Omdat wij van bovenaf vegen oefenen wij veel meer kracht uit waardoor de borstel het hele kanaal goed raakt. Wij vegen de volledige lengte van het het kanaal net zo lang totdat het bovenste gedeelte goed schoon is. Omdat dit het koudste gedeelte van het kanaal is, is hier de meeste afkoeling van de rookgassen en dus ook de meeste roetafzetting. Vaak betreft het hier dan een haardroet.

Wordt het bovenste stuk jaar na jaar overgeslagen, dan zal dit steeds verder dicht gaan zitten, waardoor de schoorsteen minder trek krijgt. Daardoor zal het rookkanaal aanmerkelijk smeriger worden, met een toenemende kans op schoorsteenbrand.

Visuele inspectie door uw schoorsteenveger L.P. van der Garde

Daarbij wordt gekeken naar:

– mogelijke vogelnesten in de schoorsteen

– de bevestiging van gaas of kap op de schoorsteen

– de staat van het lood (belangrijk om vochtlekkage te voorkomen)