Uw schoorsteenveger L.P. van der Garde met hoogwerker!

Zorg dat uw schoorsteenveger veilig naar boven gaat met een hoogwerker

 

Even een paar pannen opschuiven en naar boven is verleden tijd! Dit mag echt niet meer, en ook werken vanaf een ladder boven 2,5 meter is aan banden gelegd voor iedereen die bedrijfsmatig aan het werk gaat op hoogte.

De arbowetgeving verplicht dus ook zzp’ers om veilig te werken op hoogte. Deze wetgeving is al sinds juni 2006 van kracht en is bedoeld om ongevallen te voorkomen bij mensen die op hoogte werken.

Voor bedrijven met personeel geldt deze wetgeving al langer, en om concurrentie vervalsing te voorkomen heeft de overheid ook zzp-ers verplicht zich aan dezelfde regelgeving te houden.

 

Uw schoorsteenveger met hoogwerker

Om deze reden hebben wij in een hoogwerker geïnvesteerd om toch tegen een aanvaardbare prijs van bovenaf te kunnen werken. Anders bent u als opdrachtgever verplicht om veiligheidspunten op uw dak te laten aanbrengen, zodat men aangelijnd op uw dak naar boven kan. Een voorziening die al gauw honderden euro's kost.

 

Werkt uw schoorsteenveger nog wel met een ladder of door middel van pannen opschuiven, bedenk dan goed dat deze persoon in overtreding is en een flinke boete kan oplopen, of erger nog bij u van het dak kan vallen met alle vervelende gevolgen vandien.

Voor meer informatie omtrent deze wetgeving kunt u zelf eens een kijkje nemen op de website van ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid:

 

www.inspectieszw.nl

 

De voordelen voor u…

 

Wij hoeven in de meeste gevallen het dak helemaal niet meer aan te raken, geen pannen op te schuiven of op uw dak te gaan staan. Wel zo prettig als u van die mooie geglazuurde pannen hebt die toch snel beschadigen als ze worden opgeschoven, of wanneer u een modern dak hebt waarbij de pannen zijn gefixeerd met panhaken. Het risico op schade aan uw dak wordt dus aanzienlijk verminderd, bij rieten daken al helemaal.

 

En heeft u nog een ander klusje op uw dak of op hoogte, dan kunnen wij eenvoudig de hoogwerker verplaatsen om vervolgens ook op deze plaats veilig te kunnen werken.

 

Veiligheid inbouwen voor
uw schoorsteenveger

Wanneer u een schoorsteenveger het dak op stuurt bent u verplicht veiligheidspunten aan te laten leggen om aan de veiligheidseisen te voldoen. Kosten 150 tot 300 euro . De desbetreffende schoorsteenveger rekent wellicht 45 à 50 euro voor een veegbeurt. Wij rekenen 65 euro, dit is een prijsverschil van 15 euro per jaar. Als we er van uitgaan dat de veiligheidspunten 300 euro hebben gekost, kunt u bij ons 20 jaar lang de schoorsteen laten vegen met de hoogwerker om op het zelfde bedrag uit te komen (20 x 15 = 300).

De veiligheidspunten moeten net als alle andere veiligheidsmaterialen elk jaar gekeurd worden, dit is voor uw rekening.

 

 

Werken met een hoogwerker, is zowel voor u als voor ons de veiligste en voordeligste manier van werken.

 

 

Uw Schoorsteenveger L.P. van der Garde met hoogwerker
Uw Schoorsteenveger L.P. van der Garde, schoorsteentechniek
Uw Schoorsteenveger L.P. van der Garde met hoogwerker en hoge druk

 

T  0561 420 505       |      M  0650 235 353