Veiligheid

Zorg dat uw schoorsteenveger veilig naar boven gaat met een hoogwerker

Even een paar pannen opschuiven en naar boven is verleden tijd! Dit mag echt niet meer, en ook werken vanaf een ladder boven 2,5 meter is aan banden gelegd voor iedereen die bedrijfsmatig aan het werk gaat op hoogte.

De arbowetgeving verplicht dus ook zzp’ers om veilig te werken op hoogte. Deze wetgeving is al sinds juni 2006 van kracht en is bedoeld om ongevallen te voorkomen bij mensen die op hoogte werken.

Voor bedrijven met personeel geldt deze wetgeving al langer, en om concurrentie vervalsing te voorkomen heeft de overheid ook zzp-ers verplicht zich aan dezelfde regelgeving te houden.

Uw schoorsteenveger met hoogwerker

Om deze reden hebben wij in een hoogwerker geïnvesteerd om toch tegen een aanvaardbare prijs van bovenaf te kunnen werken. Anders bent u als opdrachtgever verplicht om veiligheidspunten op uw dak te laten aanbrengen, zodat men aangelijnd op uw dak naar boven kan. Een voorziening die al gauw honderden euro’s kost.

Werkt uw schoorsteenveger nog wel met een ladder of door middel van pannen opschuiven, bedenk dan goed dat deze persoon in overtreding is en een flinke boete kan oplopen, of erger nog bij u van het dak kan vallen met alle vervelende gevolgen vandien.

Voor meer informatie omtrent deze wetgeving kunt u zelf eens een kijkje nemen op de website van ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid:

 www.inspectieszw.nl

s

Wist u dat?

U, als opdrachtgever van diensten aan uw huis verantwoordelijk en aansprakelijk bent voor de veiligheid? Dat kan vervelende consequenties hebben!
Om die reden werken wij uitsluitend met een hoogwerker.

Voordelen voor u…

Wij hoeven in de meeste gevallen het dak helemaal niet meer aan te raken, geen pannen op te schuiven of op uw dak te gaan staan. Wel zo prettig als u van die mooie geglazuurde pannen hebt die toch snel beschadigen als ze worden opgeschoven, of wanneer u een modern dak hebt waarbij de pannen zijn gefixeerd met panhaken. Het risico op schade aan uw dak wordt dus aanzienlijk verminderd, bij rieten daken al helemaal.

En heeft u nog een ander klusje op uw dak of op hoogte, dan kunnen wij eenvoudig de hoogwerker verplaatsen om vervolgens ook op deze plaats veilig te kunnen werken.

Werken met een hoogwerker, is zowel voor u als voor ons de veiligste en voordeligste manier van werken.