Uw schoorsteenveger in de regio Wolvega

L.P. van der Garde Schoorsteentechniek is dé schoorsteenveger voor het reinigen en installeren van uw schoorsteen in Boijl (op de grens van Drenthe en Friesland)  Wij werken voor uw en onze veiligheid met een hoogwerker.

Regio Wolvega 1

Een borstel door de schoorsteen halen kan iedereen, de vakkennis achter schoorsteenvegen gaat echter een stuk verder…

Op deze site vindt u alle informatie over onze werkwijze en geven wij adviezen over veilig stoken in Wolvega

Waarom voor ons kiezen:

 

  • Dichtbij. U vindt ons in Boijl, op de grens van Drenthe en Friesland
  • Veiligheid, wij werken met een hoogwerker, dus geen gestuntel op een ladder.
  • Zekerheid. Geen beschadigingen aan uw dak of tuin.
  • Vakkundig. Door de roterende borstel werken wij schoon, snel en efficient.

 

Veiligheid

Zorg dat uw schoorsteenveger veilig naar boven gaat met een hoogwerker

Even een paar pannen opschuiven en naar boven is verleden tijd! Dit mag echt niet meer, en ook werken vanaf een ladder boven 2,5 meter is aan banden gelegd voor iedereen die bedrijfsmatig aan het werk gaat op hoogte.

De arbowetgeving verplicht dus ook zzp’ers om veilig te werken op hoogte. Deze wetgeving is al sinds juni 2006 van kracht en is bedoeld om ongevallen te voorkomen bij mensen die op hoogte werken.

Voor bedrijven met personeel geldt deze wetgeving al langer, en om concurrentie vervalsing te voorkomen heeft de overheid ook zzp-ers verplicht zich aan dezelfde regelgeving te houden.

Uw schoorsteenveger met hoogwerker

Om deze reden hebben wij in een hoogwerker geïnvesteerd om toch tegen een aanvaardbare prijs van bovenaf te kunnen werken. Anders bent u als opdrachtgever verplicht om veiligheidspunten op uw dak te laten aanbrengen, zodat men aangelijnd op uw dak naar boven kan. Een voorziening die al gauw honderden euro’s kost.

Voordelen voor u…

Wij hoeven in de meeste gevallen het dak helemaal niet meer aan te raken, geen pannen op te schuiven of op uw dak te gaan staan. Wel zo prettig als u van die mooie geglazuurde pannen hebt die toch snel beschadigen als ze worden opgeschoven, of wanneer u een modern dak hebt waarbij de pannen zijn gefixeerd met panhaken. Het risico op schade aan uw dak wordt dus aanzienlijk verminderd, bij rieten daken al helemaal.

En heeft u nog een ander klusje op uw dak of op hoogte, dan kunnen wij eenvoudig de hoogwerker verplaatsen om vervolgens ook op deze plaats veilig te kunnen werken.

Werken met een hoogwerker, is zowel voor u als voor ons de veiligste en voordeligste manier van werken.

Voor meer informatie omtrent deze wetgeving kunt u zelf eens een kijkje nemen op de website van ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid:

 www.inspectieszw.nl

R

Advies over aanschaf en installatie

Heeft u vragen of twijfels over uw installatie, dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor een goed advies. Ook bij nieuwe installaties komen wij regelmatig (ernstige) fouten tegen. Dan is het belangrijk om niet te wachten om dit te melden, zodat de installateur dit kan aanpassen binnen de garantietermijn.

Wij komen graag bij u langs om u te adviseren bij de aanschaf en installatie van uw kachel, maar wellicht kunt u ook al iets met onderstaande adviezen.

Zo vegen wij uw schoorsteen…

Nee

Schoon

ons systeem zorgt ervoor dat er tijdens het schoorsteenvegen geen roet vrijkomt in de woning.

Veilig

want wij vegen van bovenaf. Sinds arbowetgeving het ouderwetse beklimmen van een dak heeft verboden vegen veel bedrijven van onder af. Daarbij wordt het bovenste deel van de schoorsteen niet goed gereinigd, terwijl daar de meeste aanslag ontstaat. Wij werken met een hoogwerker en vegen uw schoorsteen van bovenaf.

Vertrouwd

wanneer er door ons een probleem geconstateerd wordt of wij het vermoeden hebben dat deze mogelijk kunnen ontstaan in de toekomst m.b.t. uw schoorsteenkanaal, geven wij u vrijblijvend advies voor het vermijden of oplossen van de problemen.

Na elke veegbeurt krijgt u van ons een veegbewijs voor uw verzekering.

Nieuw veld